Ce sa faci in Paris cand ploua

Publicat în Franta, Nu sta in casa! de în June 13, 2013 0 comentarii

În mod ideal, vacanţa trebuie să fie planificată astfel încât şansele de vreme proastă să fie extrem de mici. Şi cum lucrul acesta nu se întâmplă primăvara, când instabilitatea termică pune stăpânire pe natură, se mai întâmplă să prindem zile ploioase atunci când călătorim. De asta ne-am lovit şi când am fost la Paris, dar am rezolvat elegant situaţia. Aşadar, iată ce poti sa faci in Paris cand ploua sau cand prindeti o vreme neprietenoasa.

Muzeul Louvre

Muzeul Louvre se află, ca şi aproape toate celelalte atracţii turistice pariziene, în centrul oraşului. Intrarea în muzeu se poate face fie pe deasupra, prin piramida de sticlă, fie prin subsol, din Carousel de Louvre, o galerie comercială plină mereu de asiatici amatori de ciocolată şi cosmetice la preţuri astronomice.

Pregătiţi-vă să staţi la coadă între 40 de minute şi o oră şi jumătate. În funcţie de ce vreţi să vizitaţi, biletele de intrare costă:

11 Eur pentru colecţiile permanente

12 Eur pentru vizitarea expoziţiilor din Sala Napoleon

15 Eur pentru vizitarea expoziţiilor temporare şi permanente din Muzeul Louvre şi Muzeul Eugene Delacroix.

 

Pasajele acoperite din Montmartre

Pentru a ajunge la două dintre pasaje, luaţi metroul până la staţia Richelieu Drouot, de unde aveţi acces rapid spre Passage Jouffroy şi Passage des Panoramas. 

Pe lângă magazinele de suveniruri şi restaurantele strâmte, în pasaje găsiţi hoteluri şi un teatru vechi de când lumea. Partea care nouă ne-a plăcut cel mai mult a fost un magazin cu miniaturi. De la sticle de Pepsi, de dimensiunea unui ac de cusut, până la căsuţe, eroi din poveşti, legume, fructe, cărţi şi multe altele. Cam tot ce vă trece prin minte. Totul era miniaturizat.

 

Centrul Georges Pompidou

Despre locul nostru favorit din Paris am povestit aici. Este o variantă excelentă de a petrece o zi interesantă, indiferent de vreme. Dacă nu plouă, puteţi savura o cafea pe terasa în aer liber, de la ultimul etaj.

Preţul biletului de intrare este 13 Eur.

Preţul biletului pentru terasă este 3 Eur şi nu include vizită în centru.

Ce sa faci la Paris cand ploua? Mergi la Centrul Pompidou

 

Musée de l’Air et de l’Espace – Le Bourget Paris

Le Bourget este muzeul de aviaţie al parizienilor, care oferă o serie de informaţii utile şi interesante despre evoluţia aeronauticii mondiale. Indiferent că sunteţi sau nu pasionaţi de aviaţie, merită să vizitaţi Le Bourget. Fie şi doar pentru că vă puteţi urca în Concorde. Galeria pionerilor în aviaţie îi cuprinde şi pe Vuia şi Coandă 😉 Oricum, dacă mergeţi alături de copii, le veţi oferi ocazia să înveţe istoria aviaţiei doar observând toate aeronavele expuse şi îi veţi ajuta să înţeleagă fenomenele fizice specifice zborului.

Pentru a ajunge la Le Bourget, care se află în afara Parisului, trebuie să luaţi metroul până la staţia La Courneuve, de unde vă urcaţi în autobuzul care merge spre aeroport (staţia e lângă ieşirea de la metrou). Călătoria de la metrou până la Le Bourget durează aproximativ 15 minute.

 

Cité des Science et de l’industrie

Deşi am văzut muzee ale tehnicii mult mai interactive şi mai interesante, cel de la Paris ne-a cucerit definitiv datorită Planetariului. Am avut parte de cea mai frumoasă experienţă ever. TImp de vreo 40 de minute, ne-am plimbat pe cer şi ne-au fost prezentate constelaţiile de vară şi planetele. Ca şi la Le Bourget, copiii vor fi fascinaţi de experienţa asta. Bine, şi adulţii 🙂 Noi am plecat super încântaţi de acolo. O altă parte care ne-a plăcut a fost sala luminilor şi a iluziilor optice. Ne-am ascuns după oglinzi, ne-am jucat cu lumina şi am văzut cum ni se dilată şi se contractă pupilele.

Tot la Cité des Science găsiţi şi submarinul Argonaute, care şi-a încetat misiunile în 1989. Dacă nu sunteţi claustrofobi, îl puteţi vizita. După ce coborâţi din submarin, vă aşteaptă o expoziţie marină 😉

Cité de Science cuprinde şi La Géode, adica un cinematograf cu ecrane emisferice, unde puteţi vedea filme documentare.

 

Braserii, cafenele, bistrouri

Pe o vreme ploioasă şi rece, una din cele mai bune soluţii de a te încălzi este o cafea fierbinte. Şi cum Parisul este înţesat cu cafenele, vă puteţi adăposti rapid într-una din ele pentru a savura specialităţile de patiserie franţuzeşti, ciocolată sau celebrele macaroons. Preţurile variază în funcţie de cât de cunoscută este braseria. În general, o tartă şi o cafea nu depăşesc 10 Eur.

 

Catedrala Notre Dame

Când plouă, coada de la Notre Dame este foarte mică. Acum doi ani, când am vizitat Parisul şi am vrut să intrăm la Notre Dame, statul la coadă ar fi durat peste două ore. Anul acesta, pentru că vremea era destul de capricioasă, nici nu am mai stat la coadă. Am făcut un tur complet şi am admirat frumoasele vitralii ce decorează catedrala. Vizitarea catedralei este gratuită, dar se pot face donaţii înăuntru. Dacă vreţi să vedeţi Parisul de sus, puteţi urca în turnul catedralei.

 

Galeriile Lafayette

Puteţi petrece minimum o jumătate de zi la Galeriile Lafayette, ţinând cont de faptul că magazinul se întinde pe mai multe etaje. Dacă sunteţi amatori de shopping, this is the place to be. Nouă ne-a plăcut raionul de gastronomie, unde am găsit cele mai inedite ingrediente posibile. Preţurile sunt pe măsură dar, până una, alta, sunteţi în una din cele mai renumite galerii comerciale din lume. Dacă nu vă daţi în vânt după cumpărături, puteţi admira frumoasa arhitectură a galeriei, care cuprinde şi o cupolă de sticlă foarte frumoasă.

Ce sa faci la Paris cand ploua? Te pierzi prin Galeriile Lafayette

Cam aşa arată lista noastră de activităţi pe care le poţi face în Paris când plouă. Dar mai sunt, cu siguranţă, multe lucruri de făcut în capitala Franţei. Aşadar, lista rămâne deschisă şi aşteptăm sugestii pentru completarea acesteia 🙂

*Echipamentele foto folosite pe parcursul călătoriei noastre au fost puse la dispoziţie de F64.

Sharing is caring!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *