Comorile Chinei. World Press Photo 2013. 10 ani de National Geographic

Publicat în Nu sta in casa! de în May 13, 2013 0 comentarii

Săptămâna care a trecut, am reuşit să vizităm cele trei expoziţii pe care le-am tot amânat înainte de sărbători.

Prima a fost “Comorile Chinei”, de la Muzeul Naţional de Istorie a României. Expoziţia cuprinde artefacte chinezeşti şi, evident, mult aşteptaţii soldaţi de teracotă (patru soldaţi şi un cal). Deşi părerile sunt împărţite, pentru că mulţi vizitatori se aşteptau ca organizatorii să aducă măcar jumătate din armata de teracotă (care numără nu mai puţin de 8000 de soldaţi), noi am fost mulţumiţi cu ce am văzut, mai ales că nu am vizitat (deocamdată) China şi nici nu cred că vom face acest lucru până la finalul anului.

Ne-au plăcut vasele din bronz, realizate acum 5000 de ani şi conservate perfect, bijuteriile din jad şi pernele din ceramică. Cei 25 de lei (X2) au fost cheltuiţi cu folos. Nu contează prea mult dacă sunteţi pasionaţi sau nu de istoria Chinei, experienţa unei astfel de expoziţii te face mai bogat şi deschide apetitul pentru o lectură aprofundată despre ce înseamnă poporul chinez.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 1 august 2013.

A doua oprire a fost la expoziţia World Press Photo 2013 care, spre deosebire de anul trecut, când s-a ţinut în frumoasa clădire a Bibliotecii Naţionale, a fost organizată într-un cort, în Piaţa Universităţii. Am cam murit de cald până am trecut pe la toate panourile cu imagini expuse, dar a meritat. Mi-au plăcut foarte mult fotografiile lui Paul Nicklen, cel care a înotat cu pinguinii în Antarctica. Foarte faine au fost şi seriile lui Søren BidstrupFu YongjunAli Lutfi şi Paolo Patrizi. Încă 7 lei/om folosiţi util.

World Press Photo 2013 stă în Piaţa Universităţii până pe 26 mai 2013.

Ultima expoziţie pe care am văzut-o, “Cunoaşte lumea şi o vei schimba”, a fost cea organizată de National Geographic România, la Biblioteca Naţională, cu ocazia împlinirii a 10 ani de când revista a intrat pe piaţa noastră. În principiu, am văzut imagini realizate de fotoreporterii şi fotografii colaboratori ai revistei, printre care s-a aflat şi una din preferatele mele.

 

Sharing is caring!

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *