Samsung Galaxy S4 Zoom #toamnainlofoten

Publicat în Echipament, Norvegia, Photo Tour de în September 30, 2013 0 comentarii
Credits: Mona Constantinescu

Credits: Mona Constantinescu

Când a apărut Samsung Galaxy S4 Zoom, Alex a zis că vrea să vadă ce poate face un telefon încorporat într-o compactă. Sau o compactă încorporată într-un telefon, tot acolo. Şi ce i-a plăcut cel mai mult a fost că, spre deosebire de alte telefoane cu cameră, acesta are şi modul manual, expuneri de până la 16 secunde, zoom optic şi un obiectiv larg (24mm).

Dar ce mi-a plăcut mie cel mai mult a fost că această cameră are o mulţime de presetări. Practic, are presetări pentru fotografiere în orice condiţii. Şi ceva în plus 😉

Aşadar, am decis că, dacă tot luăm telefonul în phototour, ar fi bine să îl testez eu. Eu nu sunt fotograf, nici nu aspir la titlul ăsta, deci sunt în pielea consumatorului dornic să facă poze ok, indiferent de momentul zilei sau de subiectul de fotografiat.

Ca să ajungeţi cât mai repede în meniul camerei, trebuie doar să rotiţi de inelul de zoom al obiectivului. Pe ecranul de 4.3” qHD sAMOLED apare un meniu cu modurile de fotografiere disponibile 😉

Samsung Galaxy S4 Zoom

În condiţii de iluminare normală, cameră are rezultatele unei compacte deştepte. Modul Auto e perfect dacă sunteţi pe fugă şi vreţi să surprindeţi rapid ceva prin lentila camerei. Dacă totuşi nu alergaţi, puteţi prelucra imaginile. Press Edit şi veţi da peste o mulţime de filtre şi parametri ce vă permit să modificaţi imaginea.

 Samsung Galaxy S4 Zoom

Evident, în timpul zborurilor, am pozat norii – cam asta fac iubitorii de meteorologie şi zbor.

Cum am ajuns în Insulele Lofoten, a început distracţia.

Cam aşa s-a văzut phototour-ul prin lentila lui Samsung Galaxy S4 Zoom:

Presetările de care spuneam mai sus uşurează munca tuturor celor care vor să realizeze imagini frumoase, dar care nu se pricep prea bine la setat camera. Astfel, dacă vrem să obţinem peisaje în care apa are efectul de curgere, setăm camera pe modul Waterfall. Datorită timpului lung de expunere, imaginea va arăta cam aşa:

Samsung Galaxy S4 Zoom

O altă presetare care mi-a plăcut foarte mult a fost Panorama. Samsung Galaxy S4 Zoom reuşeşte să lipească foarte bine imaginile în panoramă şi, spre deosebire de alte telefoane, este foarte flexibil, permiţând orientarea panoramei pe mai multe direcţii (panoramă orizontală/verticală, de la stânga la dreaptă, dar şi de sus în jos). Iată câteva exemple:

Samsung Galaxy S4 Zoom

Samsung Galaxy S4 Zoom

Samsung Galaxy S4 Zoom

Samsung Galaxy S4 Zoom

Samsung Galaxy S4 Zoom

Samsung Galaxy S4 Zoom

Ce mai ştie Galaxy S4 Zoom? Ei bine, ştie să facă poze şi să înregistreze audio câteva secunde din mediul ambiental. Aşadar, dacă vreţi să le faceţi o surpriză faină celor dragi, le puteţi trimite o imagine cu voi, stând pe malul mării, de exemplu, iar pe fundalul imaginii se vor auzi valurile şi pescăruşii. Eu am făcut o astfel de imagine pe plaja Ramberg.

video
please specify correct url

O altă presetare faină şi care poate genera nişte imagini smart&fun este Drama Shot. Puteţi obţine o singură imagine compusă din alte cinci imagini în care surprindeţi un subiect în mişcare. Alex a făcut ceva sport cât am testat această presetare 🙂

Samsung Galaxy S4 Zoom

Samsung Galaxy S4 Zoom

Când am ajuns la plaja Kvalvika, iar Mona şi Alex au găsit un derdeluş din nisip, ne-am distrat iar 🙂

Samsung Galaxy S4 Zoom

Scopul principal al phototour-ului a fost observarea şi fotografierea Aurorei Boreale. Cu toate că ciclonul Humberto, venit din Oceanul Atlantic, ne-a cam dat bătăi de cap şi a adus cu el ploi, în ultima seară, am reuşit să o prindem şi pe doamna cu fustă verde. Bineînţeles că eram curioasă să văd cum reuşeşte Galaxy S4 Zoom să surprindă fenomenul. Pentru a-mi uşura munca, am tras cu urechea la ce a povestit Alex despre setări şi am adaptat totul la ce poate camera telefonului. Am trecut în modul Manual, am deschis diafragma la f/3.1, am setat ISO la 800 (dacă mergeam mai sus, zgomotul imaginii ar fi fost deranjant; maximul este ISO 3200) şi timpul de expunere la 13 secunde (la 16 secunde, Aurora şi-ar fi pierdut structura). Cred că acestea sunt primele fotografii cu Aurora Boreală, realizate de un Samsung Galaxy S4 Zoom 😀

Camera mai are câteva presetări pe care le puteţi utiliza în diverse situaţii. Se pare că Samsung s-a gândit că ar fi bine să acopere cât mai multe zone ale fotografiei.

Dacă vreţi să faceţi portrete în care să aveţi tenul de porţelan, setaţi camera pe Beauty Face. Veţi obţine o imagine în care este selectată faţa modelului. Vă puteţi juca cu dimensiunea ochilor şi a feţei, precum şi cu zgomotul imaginii – de unde rezultă tenul neted despre care vă spuneam mai devreme. Mai jos, un exemplu. I-am mărit ochii lui Alex şi am i-am corectat tenul. Parcă şi faţa e puţin subţiată 😀

Samsung Galaxy S4 Zoom

Dacă vreţi să faceţi poză de produs, Samsung s-a gândit şi la asta şi a creat o presetare specială. Aşadar, dacă nu aveţi un food stylist prin preajmă, vă ajută telefonul:

Samsung Galaxy S4 Zoom

Cam aşa a fost cu Samsung Galaxy S4 Zoom în Insulele Lofoten. Per total, a fost o experienţă interesantă. Telefonul ştie multe, dar cel mai bine ar fi să mergeţi în magazin şi să îl testaţi. Mai multe specificaţii tehnice găsiţi aici.

Ce nu mi-a plăcut a fost că telefonul nu e foarte slim şi nu stă la fel de bine în mână, din cauza obiectivului. De cele mai multe ori, dacă încerci să ţii telefonul ca pe o cameră, degetele ating ecranul şi schimbă setările. Eu am un Samsung Galaxy S2, cu care mă înţeleg foarte bine (care a făcut şi o baie, între timp, dar o cutie cu orez a făcut minuni şi l-a salvat de la moarte) şi pe care îl pot strecura în buzunar. Nu am putut face acelaşi lucru cu Galaxy S4 Zoom.

Pe de altă parte, cred că S4 Zoom este o unealtă foarte utilă bloggerului de călătorie. Poţi posta imagini de calitate în timp real, foarte uşor. Presetările de care am povestit fac minuni uneori 😉

Un accesoriu care mi-a folosit foarte mult atunci când am pozat cu S4 Zoom, mai ales pentru expunerile lungi, a fost trepiedul Gorilla. Aşadar, dacă optaţi pentru un astfel de telefon, vă recomand să căutaţi un trepied uşor şi rezistent, care poate fi cărat uşor în rucsac. Gorilla se şi constorsionează, astfel că nu ocupă mult spaţiu şi poate fi agăţat în diverse locuri.

Sharing is caring!

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *